Waarom ontvochtigen?

Waarom ontvochtigen?

Vooral in de industrie, musea, archieven, zwembaden en in de logistiek worden gebruikers vaak geconfronteerd met de noodzaak om de luchtvochtigheid te reguleren om daarmee machines, apparatuur en opgeslagen goederen in optimale conditie te houden.

Waarborgen van productkwaliteit met ontvochtigers en drogers

De mogelijkheid om de vochtigheid tijdens productieprocessen nauwkeurig te regelen is vaak een essentiële factor bij het waarborgen van een hoge productkwaliteit. Het gebruik van ontvochtigers en drogers zorgt er mede voor dat deze processen veilig en stabiel blijven.

Onderbrekingen in de productie voorkomen met ontvochtiging

Met behulp van ontvochtigers en drogers kunnen leidingen, installaties, machines en technische apparatuur worden beschermd tegen schade door vocht. Hierdoor is de apparatuur altijd gereed voor gebruik en kunnen kostbare reparaties worden voorkomen. Het risico op onderbrekingen tijdens productie is daarmee aanzienlijk lager.

Opgeslagen goederen en kunst in betere conditie met ontvochtigers en drogers

In productieruimtes, magazijnen, musea en archieven zorgen ontvochtigers en drogers bij het beschermen van goederen tegen schade door vocht.

Met ontvochtiging beschermen van machines en voertuigen die (tijdelijk) niet in gebruik zijn

Machines, voertuigen en apparatuur die (tijdelijk) buiten bedrijf worden gesteld, kunnen met behulp van ontvochtigers en drogers worden beschermd tegen schade door corrosie. Deze blijven daardoor in topconditie en kunnen sneller weer in bedrijf worden genomen wanneer dat nodig is.

Bescherming van gebouwen met ontvochtiging

Te hoge luchtvochtigheid kan schade brengen aan gebouwen. Ontvochtigers worden gebruikt om dit omlaag te brengen en verval op langere termijn te voorkomen.

Operationele veiligheid en hygiëne door ontvochtigers en drogers

Condensatie op looppaden kan leiden tot een hoger risico voor ongevallen en kan aangroei van bacteriën bevorderen. Ontvochtigers dragen daarom bij aan een veilige en hygiënische omgeving

Voorbeeld toepassingen Condair luchtontvochtiging:

  • Papieropslag;
  • Koeling;
  • Voeding industrie;
  • Kunstwerken opslag;
  • Metaal opslag;
  • Pharmaceutische industrie;
  • IT-ruimte of datacenter;
  • Cleanrooms;
  • Kleine zwembaden (privé, spa of hotel);
  • Kleren drogen (duikclub, brandweer of leger).


Condair DA Serie

Adsorptie luchtontvochtiging

Overal waar zeer lage vochtigheid is vereist, bijvoorbeeld bij industriële ontvochtigingsprocessen of zeer lage temperaturen, worden de Condair DA adsorptie ontvochtigers toegepast. De Condair adsorptie luchtontvochtigers zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar.


Condens ontvochtiging

De industriële ontvochtigers van Condair worden in talloze industriële, commerciële en voorraadbeheertoepassingen ingezet. De ontvochtigers werken op basis van koelcircuits en worden doorgaans tot een vereiste relatieve vochtigheid van 45% gebruikt.

Industriële Condair ontvochtigers zijn veelzijdig en kunnen klantspecifiek worden geconfigureerd. Daardoor is voor iedere vereiste altijd het optimale apparaat beschikbaar.

Condair DC Serie

Condair DP Serie

Luchtontvochtiging voor zwembaden

De Condair DP Serie luchtontvochtigers zijn speciaal gemaakt voor zwembaden. De verschillende uitvoeringen kunnen zowel voor als achter een wand worden gemonteerd en de speciale behuizing zorgt voor een duurzaam product die uitstekend geschikt zijn voor vochtige omgevingen.


Wat u nog meer kan interesseren: