Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

Luchtbevochtiging voor callcenters


Met de juiste relatieve luchtvochtigheid (RV) worden callcenters gezonder en veiliger.

Luchtbevochtiging voor callcenters

Met de juiste relatieve luchtvochtigheid (RV) worden callcenters veiliger en gezonder. Niet alleen zijn gevoelige apparaten en elektronica beschermd, maar ook de personen die ermee werken. In een omgeving waarin efficiëntie en consistente prestaties cruciaal zijn, is het noodzakelijk dat een juiste bevochtiging wordt opgenomen.

Bescherming tegen ESD risico's

Wanneer de RV-niveaus te laag zijn, kunnen oppervlakken statische elektriciteit verzamelen en ontladen wanneer contact wordt gemaakt met een persoon of een ander voorwerp. Door een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 40-60% te handhaven, dient het vochtgehalte van de lucht als een natuurlijke geleider, waardoor de potentiële statische lading geaard kan worden.

Bescherming tegen schade aan apparatuur

Als de RV-niveaus te hoog zijn, wordt er te veel vocht in de omgeving gebracht, waardoor het risico op kortsluitingssystemen en -draden toeneemt (dit komt door corrosie van onderdelen die de elektronica blootstellen, wat kan leiden tot branden.) Lage RV kan omstandigheden creëren die te droog zijn wat statische schokken, beschadigde draden en schade aan kwetsbare componenten veroorzaakt. Minimaliseer kosten voor het vervangen van kortgesloten of beschadigde apparatuur door de juiste bevochtiging te gebruiken.

Houd medewerkers efficiënt en gezond

Wanneer callcenters constant worden bevochtigd voor de juiste relatieve luchtvochtigheid, zijn bewoners minder gevoelig voor gezondheidsrisico's en ongemak. Griep en andere bacteriële deeltjes brengen minder tijd door in de lucht onder goede vochtomstandigheden, waardoor het moeilijker wordt voor infecties en ziektes om zich te verspreiden. Dit is cruciaal in omgevingen zoals callcenters waar grote aantallen mensen in de buurt samenwerken en op regelmatige basis met elkaar communiceren. De mogelijkheid van huid- en oogirritatie wordt ook verminderd door goed geconditioneerde binnenluchtomgevingen. Bovendien zullen callcenters met een goede bevochtiging meer efficiëntie en prestaties op de werkplek ervaren door minder ziekteverzuim en meer personeel.

Energie efficiëntie

De luchtbevochtigers van Condair bieden een ongekende energie-efficiëntie en, met adiabatische koeling, een grotere besparing op koelbelasting voor toepassingen met overtollige warmte. Door callcenters te bevochtigen, zal het gemakkelijker zijn om te besparen op koeling in een omgeving met veel elektronica, met overtollige warmtewinst. 

Voordelen van Condair luchtbevochtiging in callcenters:

  • Beperk statische ontladingsrisico's. 
  • Bescherm gevoelig apparatuur tegen vocht of statische schade. 
  • Verhoogde efficiëntie van medewerkers.
  • Minder verzuim.
  • Energie efficiënt.

Neem contact met ons op voor meer informatie over luchtbevochtiging in callcenters


Andere toepassingen: