Luchtbevochtiging en luchtvochtigheidsbeheersing in wellness- en hotelomgevingen


Luchtbevochtiging en luchtvochtigheidsbeheersing in wellness- en hotelomgevingen

Breng het gevoel van frisse lentelucht naar uw hotelkamer, vooral in de winter.

Hotelgasten verwachten dat de temperatuur en de vochtigheid in de kamers, in het zwembad en de stoombaden op een gezond en het juiste peil is.

De juiste relatieve luchtvochtigheid tijdens het stookseizoen verbetert het welzijn van uw gasten. Een relatieve luchtvochtigheid van 40 tot 60% betekent een comfortabel klimaat in huis.

Tijdens het stookseizoen in de winter, ligt de relatieve luchtvochtigheid vaak onder de 30%. Een lage luchtvochtigheid tast het gevoel van welzijn en de gezondheid van uw gasten aan. Zonder bevochtiging neemt de gevoeligheid voor ziekte en infecties aanzienlijk toe.

De reden hiervoor is dat aërosolen die virussen bevatten langer in de lucht blijven wanneer de luchtvochtigheid laag is waardoor het gevaar van overbrengen aanzienlijk toeneemt. Het gevolg is een droge neus, keel en huid hetgeen aangeeft dat de natuurlijke weerstand is aangetast.

En de ontspanningskamers, massagekamers, het solarium en de schoonheidssalon dan?

Verwarmde droge lucht haalt als een spons het vocht uit de menselijke huid en ons haar. Het resultaat: de huid gaat jeuken, de ogen prikken, er ontstaat hoofdpijn en de gasten raken vermoeid in plaats van ontspannen. De kamers naast de zwembaden en de wellness suites moeten daarom niet alleen warm worden gehouden maar moeten ook worden voorzien van een comfortabele luchtvochtigheid.

Daarnaast voorkomt een optimale luchtvochtigheid in de kamer schade aan de parketvloeren, het houten meubilair en de schilderijen en worden de prestaties en het gevoel van welzijn van uw medewerkers verbeterd. De Condair bevochtigingssystemen bieden intelligente controle voor een optimale luchtvochtigheid tegen zeer lage energiekosten.


Onze klanten:

  • The Chedi, Andermatt, Zwitserland

  • Le Royal Hotel - Dbayeh, Lebanon

Neem direct contact op!

Klik voor Condair referenties >>

Andere industrieën: