Luchtbevochtiging en luchtontvochtiging voor hotels en wellness centra

De juiste luchtvochtigheid (40-60%) verhoogd het comfort gevoel voor uw gasten, houdt hen gezond en leidt tot een hogere klanttevredenheid

In de winter, maar ook in de periodes dat onze gebouwen gekoeld worden, is de luchtvochtigheid vaak veel te laag (<40%). Hierdoor wordt vocht aan uw gebouw, interieur, maar ook aan uw gasten onttrokken, waardoor zij zich onbehaaglijk voelen en kou ervaren.

Tevens kunnen bacteriën en virussen langer door de lucht zweven en uw gasten besmetten, zeker omdat bij een te lage luchtvochtigheid ook hun immuunsysteem wordt verzwakt. Dit kan eenvoudig worden voorkomen met de juiste luchtvochtigheid (40-60%).

Condair kan u adviseren bij de juiste keuze van luchtbevochtiging gebaseerd op uw behoefte t.a.v. energieverbruik, hygiëne en investerings- onderhoudskosten. Zowel voor kleinere (budget) hotels als voor de grotere en premium hotels hebben wij de oplossing in huis.

 • Wanneer een gebouw wordt verwarmd boven de temperatuur van de buitenlucht, dan daalt de relatieve vochtigheid binnen direct. Dit effect wordt veroorzaakt doordat koude lucht minder vocht kan bevatten dan warme lucht. Het openen van ramen, luiken, deuren en/of ventileren van buitenlucht heeft geen enkele invloed op de relatieve luchtvochtigheid binnen, zolang als de binnentemperatuur hoger is dan de buitentemperatuur. Ook wanneer een gebouw wordt gekoeld zal de lucht snel te droog worden. Dit komt doordat bij het koelen van lucht ook vocht aan de lucht wordt onttrokken. De te droge lucht zal vervolgens vocht proberen te onttrekken aan het gebouw, interieur en personen in de ruimte, waardoor deze nog verder uitdrogen. Het gevolg is klachten over het comfort, kou gevoelens en een aanzienlijke grotere kans op (griep)besmetting (o.a. COVID19).

  • Dorint Hotel, Schiphol
  • Steigenberger hotel, Schiphol
  • Hotel Akura, Amsterdam
  • The Chedi, Andermatt, Zwitserland
  • Le Royal Hotel - Dbayeh, Lebanon


Liever contact met een expert?


Luchtbevochtiging beschermt uw gasten, interieur en verhoogt het comfort

Te droge lucht (<40%) haalt als een spons het vocht uit alle in de ruimte aanwezige materialen, voorwerpen en personen. Het gevolg beschadigingen aan het interieur en ontevreden gasten door prikkende ogen, hoofdpijn, vermoeidheid en griepverschijnselen. Te lage luchtvochtigheid zorgt eveneens voor schade aan parketvloeren, houten meubilair, schilderijen en andere voorwerpen. Het is daarom essentieel de kamers, vergaderruimtes, restaurants en andere openbare ruimtes te voorzien van luchtbevochtiging.

Te hoge luchtvochtigheid (>60%) in zwembad en wellness ruimtes veroorzaakt gevoel van onbehagen en gezondheidsrisico's

In zwembaden en wellness centra verdampen continue grote hoeveelheden water aan het wateroppervlak. Dit zorgt voor een zeer hoge luchtvochtigheid, die bij de hoge binnentemperaturen leiden tot een zeer onaangenaam gevoel van benauwde warmte. Bovendien vormen deze omstandigheden ook een serieus risico voor de gezondheid van de gasten in de ruimtes. De te vochtige lucht is eveneens de perfecte voedingsbodem voor ziektekiemen en bacteriën.

Luchtontvochtiging in uw wellness ruimtes voorkomt corrosie, schimmel en verlaagd uw energierekening

 Een té hoge luchtvochtigheid heeft een negatieve invloed op de structuur van het gebouw. Vooral bij koudebruggen zoals glas, metalen onderdelen of buitenmuren condenseert het verdampte water en kan het leiden tot schimmelvorming en corrosie. Hierdoor zal de onderhoudsinterval verhoogd moeten worden en wordt de levensduur van materialen aanzienlijk verkort. De toepassing van een luchtontvochtiger kan dit voorkomen en bespaart veel energie t.o.v. extra ventileren van buitenlucht wat vaak ook onvoldoende effect zal hebben.


Voordelen luchtbevochtiging / luchtontvochtiging voor hotels en wellness centra:

 • Minder virussen en bacteriën en hoger comfort gevoel zorgen voor een hogere klanttevredenheid
 • Betere bescherming van gebouw en interieur
 • Oplossingen voor kleinere en grotere hotels van budget tot premium oplossingen
 • Ook verhuur mogelijkheden voor korte (vanaf 1 week) en lange termijn (3- 10 jaar)
 • Full-service concept met levenslange garantie, waardoor u volledig ontzorgt bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan
 • 24/7 servicedienst met eigen technici

Misschien bent u ook geïnteresseerd in...