Condair stoomluchtbevochtigers voor buitenopstelling

Condair heeft haar aanbod elektrische stoomluchtbevochtigers uitgebreid met nieuwe IP55-modellen voor buitenopstelling. Dankzij de robuuste behuizing van de elektrische stoombevochtigers Condair RS en de Condair EL kunnen deze systemen als buitenopstelling worden geplaatst en zijn zij bestand tegen alle weersinvloeden.

In plaats van luchtbevochtigers die in een speciale beschermende behuizing op het dak kunnen worden geplaatst, hebben deze nieuwe Condair luchtbevochtigers voor buitenopstelling een speciaal ontwikkelde IP55-gecertificeerde kast. Zo nemen ze veel minder ruimte in beslag en zijn ze eenvoudiger te installeren. Deze nieuwe luchtbevochtigers voor buitenopstelling zijn de meest compacte binnen de branche, nemen het minste vloeroppervlak in beslag en zijn voorzien van handgrepen om het transport te vergemakkelijken.

De kast is voorzien van een ventilator en een verwarmingselement met thermostaatregeling voor een optimale interne temperatuur bij omgevingstemperaturen tussen -20 en 40 °C. Een antivriesklep zorgt ervoor dat de luchtbevochtiger volledig wordt gedraind wanneer de temperatuur van de unit tijdens het bedrijf onverhoopt toch onder de 6 °C daalt.

De nieuwe Condair luchtbevochtigers voor buitenopstelling kunnen vrijstaand of aan een wand worden gemonteerd (voor bevestiging aan een LBK). De vergrendelbare deuren zijn afneembaar voor gemakkelijke toegang en de optionele binnenverlichting zorgt voor beter zicht tijdens onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Naast de mogelijkheid om deze luchtbevochtigers direct in de buitenlucht op te stellen bieden zij alle innovatieve functies die onze weerstands- en elektrodeluchtbevochtigers tot marktleider maken. Het nieuwe bedieningspaneel met touchscreen maakt intuïtieve bediening mogelijk. Via de USB-verbinding kan de software worden geüpdatet en kan  gebruiksinformatie in Excel-indeling worden gedownload.

De weerstandsstoomluchtbevochtiger Condair RS bevat een innovatief kalkmanagementsysteem dat ervoor zorgt dat kalkaanslag van de verwarmingselementen loskomt en in het kalkopvangreservoir valt. Dit kan indien nodig worden geleegd om kalk uit het systeem te verwijderen, zonder dat het systeem langdurig moet worden uitgeschakeld voor onderhoud.

De elektrodeluchtbevochtiger met stoomcilinder Condair EL beschikt bovendien over een geavanceerd waterkwaliteitsbeheersysteem dat het mineraalgehalte in de stoomcilinder nauwkeurig monitort. Dat voorkomt overmatig warm spoelwaterverlies en beperkt de vorming van kalkaanslag tot een minimum.

De Condair stoomluchtbevochtigers voor buitenstelling zijn uitgebreid getest en goedgekeurd voor gebruik in een groot aantal verschillende klimaten.

De geïntegreerde kast vereist een kleiner vloeroppervlak dan iedere andere in de markt verkrijgbare luchtbevochtiger voor buiteninstallatie.

Stoomluchtbevochtigers voor buitenopstelling eigenschappen en voordelen:

  • Kan direct in de buitenlucht opgesteld worden en is bestand tegen alle weersinvloeden
  • Voorzien van ventilator en verwarmingselement met thermostaatregeling
  • Eenvoudig te installeren
  • Innovatief kalkmanagementsysteem
  • Kleinste behuizing in zijn klasse

Andere luchtbevochtigers: