Luchtontvochtiging voor de glastuinbouw en sierteelt

Te hoge luchtvochtigheid veroorzaakt schimmels, ziektes en leidt tot productie- en kwaliteitsverlies

Binnen de glastuinbouw zijn de problemen, die veroorzaakt worden door een té hoge luchtvochtigheid algemeen bekend. Om de luchtvochtigheid in de hand te houden was het gebruikelijk om het schermdoek en de ramen te openen en de buistemperatuur te verhogen. Dit kost zeer veel energie en met de huidige energieprijzen is dit vrijwel niet meer rendabel te doen.

Al meer dan 50 jaar is Condair specialist in luchtvochtigheidsbeheersing. Onze medewerkers zijn experts in luchtbevochtigen en luchtontvochtigen en kennen de verschillende technologieën tot in de details. Hierdoor kunnen wij u goed adviseren over de toepassing van de juiste luchtontvochtiger en als er onverhoopt wat mis zou gaan met onze producten dan staat onze 24/7 service afdeling altijd voor u klaar, zodat uw gewas altijd tegen té hoge luchtvochtigheid is beschermd.

 • Door de toepassing van luchtontvochtigers is een aanzienlijke besparing op uw energieverbruik mogelijk, waardoor een terugverdientijd van 3 a 4 jaar eenvoudig te realiseren is. Het aan de lucht onttrokken water kunt u prima hergebruiken in uw teelt, wat luchtontvochtiging tot een zeer duurzame toepassing in uw bedrijf maakt.

 • Een luchtontvochtiger wordt in de ruimte geplaatst en zuigt de omgevingslucht aan. Deze omgevingslucht wordt vervolgens afgekoeld, waardoor er door condensvorming vocht aan de lucht wordt onttrokken. De gedroogde lucht wordt vervolgens teruggeblazen in de ruimte en het onttrokken vocht/water wordt afgevoerd naar het riool of kan opnieuw gebruikt worden in uw teelt. Een luchtvochtiger gebruikt elektrische energie en kan volledig zelfstandig functioneren of eventueel aangestuurd worden door uw tuinbouw automatiseringssysteemEen uniform klimaat

Door een uniform klimaat te creëren door middel van een luchtontvochtiger kunnen gewassen gelijkmatiger groeien en de energie efficiëntie worden verhoogd.


Dit vertaald zich naar een lagere energie rekening, verhoogde gewasopbrengst en kwaliteit. Een duidelijk financieel voordeel voor uw bedrijf.

Voorkomen van schimmels en ziektes met de juiste luchtvochtigheid

Te hoge luchtvochtigheid veroorzaakt meerdere problemen in gewassen bij sierteelt en glastuinbouw.


Condensatie is een veelvoorkomende oorzaak van schimmels en ziekten in kassen. Denk maar eens aan Botrytis aantasting bij gerbera teelt, roest bij bijvoorbeeld rozen of bladziekten. Dit treedt op als het dauwpunt bereikt wordt en condens zicht gaat vormen. De schade die volgt zorgt voor een lagere opbrengst en kwaliteit van de oogst en/of teelt.


Voordelen voor de glastuinbouw en sierteelt:

 • Voorkomen van ziektes en schimmels
 • Hogere opbrengst oogst / teelt
 • Oplossingen voor kleinere en grotere productiebedrijven
 • Uniforme gewas groei door homogene omstandigheden
 • Zeer energiezuinige oplossingen
 • 24/7 servicedienst met eigen technici
 • Water besparing
 • Tot 55% besparen op uw energie rekening
 • Terugverdientijd van 3 a 4 jaar
 • Mogelijkheden voor lagere temperaturen (>15°C)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in...