Bevochtiging voor verzorgings- en bejaardenhuizen

 

Bevochtiging voor verzorgings- en bejaardenhuizen

Een droge neus, een gebarsten en jeukende huid en een zere keel zijn slechts enkele van de vele bijwerkingen van het leven in een omgeving met een lage vochtigheid. Nieuwe onderzoek van het ministerie voor gezondheid in Oregon heeft ook aangetoond dat de juiste vochtigheidsgraad bescherming biedt tegen aandoeningen van de luchtwegen en de verspreiding van schadelijke bacteriën. De optimale vochtigheidsgraad voor een goede gezondheid ligt tussen de 40 en 60%.

In het koude seizoen, wanneer de lucht door de verwarming binnenshuis droger wordt, kan de relatieve luchtvochtigheid dalen tot onder de 40%. Op dit niveau wordt vocht vanuit elke beschikbare bron aangetrokken.

Hieronder vallen ook ons lichaam, materialen zoals hout en textiel, onze huisdieren en zelfs de materialen waarvan ons huis is gebouwd. Dit geeft ons niet alleen een uitgedroogd gevoel maar kan ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid.

Ziekte - De verspreiding van virussen die door de lucht worden verspreid, zoals het griepvirus, wordt bij een luchtvochtigheid boven de 40% aanzienlijk verminderd. Het slijm in onze neus en keel vormt een natuurlijke afweer tegen verontreinigingen in de lucht. Wanneer dit uitdroogt, wordt ons immuunsysteem aangetast.

De voordelen van bevochtiging in verzorgings- en bejaardenhuizen zijn onder andere:

  • Minder infecties door ziektekiemen die zich door de lucht verspreiden
  • Minder problemen met de luchtwegen
  • Comfortabeler gevoel bij patiënten en medewerkers door het elimineren van droge neusslijmvliezen, droge ogen en zere keel
  • Vermindering van absentie door ziekte
  • Minder vervroegd drogen en korstvorming door gestold bloed
  • Voorkomen van elektrostatische ontlading

Verzorgings- en bejaardenhuizen klanten:

 • Zorgcentrum Aatrium
 • AZM

Condair kan het klimaat in uw verzorgings- of bejaardentehuis verbeteren.

E-mail een van onze experts vandaag

Andere industrieën waar Condair luchtbevochtiging voor gezondheid wordt gebruikt: