Luchtbevochtiging en adiabatische koeling in datacenters

Luchtbevochtiging en adiabatische koeling in datacenters

In datacenters worden luchtbevochtigers ingezet om elektrostatische ontlading te voorkomen die servers kan beschadigen. Bovendien moeten in deze omgeving verdampingskoelsystemen met hoge capaciteit en lage kosten worden toegepast.

Voor bestaande datacenters adviseert ASHRAE een luchtvochtigheid van 5,5 °C dauwpunt tot 60 % RV en een toelaatbaar bereik van 20-80 % RV. Op de meeste plaatsen op deze planeet zal op een bepaald moment tijdens het jaar luchtbevochtiging moeten worden toegepast om aan deze voorwaarden te voldoen.

Vaak worden luchtbevochtigers naast vrije-luchtkoelsystemen gebruikt om ofwel de koelcapaciteit te verhogen met een verdampingskoeleffect, of om te zorgen voor luchtbevochtiging met een hoge lading tegen lage kosten, voor het grote volume lucht dat door het ventilatiesysteem van het datacenter wordt geleid.

In gematigd klimaatzones, waar vrije-luchtkoeling alleen niet volstaat om het hele jaar door de vereiste omstandigheden te creëren, bieden adiabatische luchtbevochtigers extra koeling op warme dagen. Hierdoor heeft het ventilatiesysteem een ruimer bereik zonder dat daarvoor een beroep hoeft te worden gedaan op traditionele DX-koelers.

Op koudere locaties (waar veel nieuwe datacenters zijn samengebracht) kunnen adiabatische luchtbevochtigers worden gebruikt om op een betaalbare manier enorme volumes vocht aan de binnenstromende lucht toe te voegen. De warmte uit de datahallen wordt gebruikt om de binnenkomende lucht op te warmen voordat de lucht wordt bevochtigd. Op die manier wordt niet alleen het vochtgehalte verhoogd, maar wordt ook de temperatuur verlaagd tot de gewenste omstandigheden worden bereikt.

Een samenwerking met Condair biedt de volgende voordelen voor uw datacenterproject:

 • Uitgebreide knowhow overal ter wereld op basis van ervaring die bij een groot aantal operators van datacenters is opgedaan

 • Uitgebreid assortiment producten die precies aan de eisen van het datacenter beantwoorden

 • Lage-energiesystemen om de bedrijfskosten te drukken en de beheersing van de luchtvochtigheid te verbeteren

 • Uitgebreide service in de vorm van deskundig advies, ontwerp, levering, installatie, inbedrijfstelling, onderhoud en bevoorrading van reserveonderdelen van één enkele leverancier

 • Vermogen om innovatieve en beproefde oplossingen te bieden

 • Voldoen aan de aanbevolen voorwaarden van ASHRAE, elektrostatische ontlading tegengaan, voorzien in betaalbare koeling en vochtigheidsbeheersing

Onze klanten

  - Facebook, Zweden

  - eBay, VS

  - Hewlett Packard, Canada

  - Microsoft, Ierland & VS

  - Ziggo, Nederland

  - ABN Amro, Nederland

  - Mobistar Brussel

  - Magnit, Rusland

  - NHN, Zuid Korea

  - China Construction Bank, China

  - Leibnitz Rechenzentrum, Duitsland

  - Metronode, Australië

  - Digital Reality, VS

  Ook interessant voor u

  Luchtbevochtiging voor callcenters

  Wist u dat de juiste luchtvochtigheid in callcenters de gezondheid van medewerkers ondersteunt, het...

  Lees meer

  Luchtbevochtiging voor productie van farmaceutische producten

  Een groot aantal processen in de productie van farmaceutische producten vereisen een nauwgezette be...

  Lees meer

  Luchtbevochtiging voor papier- en pulpproductie

  Luchtvochtigheidsbeheersing is in de papierindustrie van essentieel belang om het vochtverlies in h...

  Lees meer