Condair DP

Zwembadontvochtigers van Condair DP werken volgens het warmtepompprincipe. De door het warmtepompcircuit afgegeven warmte heeft een gunstig effect bij het verwarmen van het overdekte zwembad. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen in de bedrijfskosten voor het verwarmingssysteem.

Waarom ontvochtigen in zwembaden?

Binnenzwembaden worden meestal gekenmerkt door een hoge mate van waterverdamping dat, vooral in combinatie met hoge temperaturen, leidt tot een hoge luchtvochtigheid. Dit resulteert in een onaangename gevoel en benauwde hitte.

Als de vochtigheid niet onder controle is in een binnenzwembad wordt het niet alleen een onaangename omgeving, maar door het subtropische klimaat dat er heerst, kan het ook misselijkheid bij bezoekers veroorzaken. Bovendien bestaat het risico dat het verdampte water zal condenseren op koudere oppervlakken, zoals metalen onderdelen, buitenmuren of glazen oppervlakken. Dit kan schimmelvorming en corrosie veroorzaken. In de loop der tijd, zou het gebouw aanzienlijke schade oplopen. Dit leidt tot kostbare renovaties, vergezeld met ongewenste bedrijfsstoringen.

Effectieve ontvochtiging van de lucht is van essentieel belang zodat bezoekers zich prettig voelen en het gebouw zijn goede staat behoudt. 

Eigenschappen en voordelen:

 

  • Efficiënte ontvochtiging van de lucht.

  • Toepassing van het warmtepompprincipe verhoogt de energie-efficiëntie.

  • Geluidloze ventilatoren.

  • Corrosiebestendige verf.

  • Talloze mogelijkheden voor flexibele bediening.

  

Meer over ontvochtigen: