Zwembad ontvochtiger Condair DP

Zwembadontvochtigers van Condair DP werken volgens het warmtepomp principe. De onttrokken warmte die bij het ontvochtigingsproces vrijkomt wordt via het verwarmingssysteem van het zwembad hergebruikt om het binnenzwembad te verwarmen. Dit leidt tot een behoorlijke energiebesparing op de totale verbruikskosten van het zwembad.

Waarom ontvochtigen in zwembaden?

Binnenzwembaden worden meestal gekenmerkt door een hoge mate van waterverdamping dat, vooral in combinatie met hoge temperaturen, leidt tot een hoge luchtvochtigheid. Dit resulteert in een onaangename gevoel, een benauwde hitte en corrosie van materialen.

Als de luchtvochtigheid in een binnenzwembad niet onder controle is voelt de omgeving onbehagelijk en kan zelfs misselijkheid veroorzaken. Tevens bestaat het risico dat het verdampte water zal condenseren op koudere oppervlakken, zoals metalen onderdelen, buitenmuren of glazen oppervlakken. Dit kan schimmelvorming en corrosie veroorzaken. In de loop der tijd zou het gebouw en daarin aanwezige materialen aanzienlijke schade kunnen oplopen. Dit leidt tot kostbare reparatie, renovaties en ongewenste storingen.

Effectieve ontvochtiging van de lucht is van essentieel belang zodat bezoekers zich prettig voelen en het gebouw, materialen en installaties hun goede staat behouden. 

Eigenschappen en voordelen zwembad ontvochtigers:

  • Efficiënte ontvochtiging van de lucht.

  • Toepassing van het warmtepompprincipe verhoogt de energie-efficiëntie.

  • Geluidloze ventilatoren.

  • Corrosiebestendige verf.

  • Talloze mogelijkheden voor flexibele bediening.

  

Meer over ontvochtigen: