Hygiëne controle en certificering luchtbevochtiging

Controle

Indien u gebruik maakt van een adiabatisch luchtbevochtigingssysteem, is het essentieel dat het bevochtigingssysteem en de kwaliteit van het water periodiek worden gecontroleerd door daartoe bevoegde en opgeleide technici. Indien het luchtbevochtigingssysteem in slechte staat van onderhoud verkeert of als het water teveel bacteriën bevat, kunnen deze in de luchtstroom komen. Inademen van deze bacteriën kan zeer schadelijk zijn met een longinfectie tot zelfs een dodelijke legionella besmetting als gevolg. 

Wij kunnen u deze zorg en inspectie geheel uit handen nemen. De technici van Condair zijn exclusief gecertificeerd voor het toepassen van de wereldwijd erkende gepatenteerde BactiQuant methode. Zij beschikken over het portable BactiQuant-wateranalysesysteem en kunnen zo vaak al binnen 30 minuten uitslag geven over de veiligheid van uw bevochtigingssysteem.

Te nemen maatregelen en onderhoud

Onze technici kunnen u vervolgens adviseren welke maatregelen u zou moeten nemen om uw bevochtigingssysteem veilig te laten functioneren. Dit advies wordt u overhandigd in een overzichtelijk en duidelijk rapport.

Veelal zal dit advies bestaan uit het onderhouden, inregelen, schoonmaken en desinfecteren van het bevochtigingssysteem, de leidingen en toebehoren. De reiniging van het systeem wordt uitgevoerd met speciaal door ons ontwikkelde milieuvriendelijke en voor de gezondheid onschadelijke ontsmettingsmiddelen.

Deze maatregelen garanderen u niet alleen een veilige werking van het systeem, maar zullen er ook voor zorgen dat uw systeem niet onverwacht stil valt en tevens efficiënter zal werken.

Condair beschikt over ruime mogelijkheden voor het aanbieden van onderhoudscontracten op maat. Van basic tot aan onze HACCP serviceovereenkomst met het hoogste beveiligingsniveau tegen bacteriologische besmetting. Deze overeenkomst bestaat uit Trouble-shooting, het geven van instructies rondom bacteriologische veiligheid van het systeem en het technische onderhoud. Hiermee zijn alle zekerheden op het bacteriologische vlak afgedekt.

Certificering

Indien men kiest voor een HACCP onderhoudsovereenkomst, dan krijgt de opdrachtgever eenmaal per jaar een "Verklaring van periodiek onderhoud en desinfectie" en een certificaat. Hiermee kunt u aantonen dat de maximale zorg is besteed aan veiligheid en hygiëne. Een must rondom uw bevochtigingssysteem. 

    Luchtbevochtiging waterkwaliteit
    Luchtbevochtiging waterkwaliteit

    Wilt u meer informatie ontvangen over de BactiQuant methode?

    Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op