Luchtbevochtiging (40-60%) essentieel in het voorkomen van Corona / griep infecties en aandoeningen van de luchtwegen.

De juiste luchtvochtigheid (40-60%) reduceert besmettingen!

Kantoren en openbare gebouwen, de luchtvochtigheid beïnvloed de gezondheid

Op iedereen in een kantoor- of openbaar gebouw heeft de luchtvochtigheid een belangrijke invloed op onze gezondheid, productiviteit en het behagelijkheidsgevoel, De juiste luchtvochtigheid (40-60%) voorkomt dat de slijmvliezen geïrriteerd raken en  uitdrogen. Daarmee versterkt luchtbevochtiging ons immuunsysteem.

Tevens zorgt de juiste luchtvochtigheid ervoor dat het aantal bacteriën en virussen die in de lucht zweven sterk worden verminderd, waardoor de kans op besmetting aanzienlijk wordt gereduceerd. Dit is vooral van belang in gebouwen, waarin mensen gedurende een langere tijd (meer dan 15 minuten) in een besloten klimaat relatief dicht op elkaar verblijven.

Gezondheidszorg, de juiste luchtvochtigheid versnelt het herstel en verminderd infecties

In de gezondheidszorgwaar vaak mensen met een verzwakte weerstand dicht op elkaar verblijven kan de juiste luchtvochtigheid (40-60%) ervoor zorgen dat cliënten sneller herstellen, minder snel besmet raken en kan het op kritische afdelingen er zelfs voor zorgen dat minder cliënten overlijden aan de gevolgen van extra complicaties zoals longontstekingen en/of andere door de luchtwegen binnen gebrachte ziektes.

Woonomgevingen, luchtvochtigheid houdt ons gezond en voelt behaaglijk

In woonomgevingen draagt de juiste luchtvochtigheid bij aan de gezondheid en behagelijkheid van de bewoners. Zij zullen minder vaak griep- en verkoudheidsverschijnselen hebben en mensen met gevoelige luchtwegen (astma bijvoorbeeld) zullen zich aanzienlijk beter voelen bij de juiste luchtvochtigheid..

Waarom werkt ons immuunsysteem beter bij 40-60% luchtvochtigheid?

Onze slijmvliezen zijn de eerste verdedigingslinie tegen bacteriën en virussen. Als onze slijmvliezen uitdrogen, wat gebeurd bij een luchtvochtigheid lager dan 40%, dan worden zij minder effectief en bij een zeer droge lucht zullen zij zelfs hun werking grotendeels verliezen. Bacteriën en virussen kunnen dan eenvoudig via onze luchtwegen binnendringen en zorgen ervoor dat wij ziek worden. Ons immuunsysteem heeft daarom baat bij een goede luchtvochtigheid van 40-60%.

Stof prikkelt onze luchtwegen

Als een ruimte voldoende vochtig is, dan zal stof zich verbinden met het vocht dat door de lucht zweeft. Hierdoor wordt het stof te zwaar om te zweven en zal het naar beneden vallen. Hiermee wordt voorkomen dat stof in de lucht onze luchtwegen kan verontreinigen en prikkelen.


Luchtbevochtiging nieuws op externe websites:

Luchtbevochtiger tegen griep

Gezondheidsnet.nl

  Deze video's laten u het effect van luchtbevochtiging op de gezondheid zien:

  Deel 1:

  Droge lucht en de levensduur van virussen

  Deel 2:

  Droge lucht en de levensduur van virussen

  Deel 3:

  Droge lucht en de levensduur van virussen  Zie hieronder voordelen van luchtbevochtiging voor uw gezondheid, welzijn en productiviteit