Luchtbevochtiging en luchtontvochtiging voor elektronica productieomgevingen

Optimale luchtvochtigheid voorkomt schadelijke elektrostatische ontladingen

Bij de productie van elektronische apparatuur, geheugenchips, printplaten zijn elektrostatische ontladingen (ESD) de oorzaak van veel productie- en kwaliteitsverlies. De juiste luchtvochtigheid (40-60%) is van essentieel belang voor het minimaliseren van deze door ESD veroorzaakte schade.

Condair kan u adviseren bij de juiste keuze van luchtbevochtiging gebaseerd op uw behoefte t.a.v. energieverbruik, hygiëne en investerings- onderhoudskosten. Zowel voor kleine (budget) als grote productieomgevingen hebben wij de oplossing in huis.

  • Wanneer een (productie)ruimte wordt verwarmd boven de temperatuur van de buitenlucht, dan daalt de relatieve vochtigheid binnen direct. Dit effect wordt veroorzaakt doordat koude lucht minder vocht kan bevatten dan warme lucht. Het openen van ramen of deuren heeft geen enkele invloed op de relatieve luchtvochtigheid binnen zolang als de binnentemperatuur hoger is dan de buitentemperatuur. Deze droge lucht (<40%) is de ideale luchtconditie voor elektrostatische opbouw en ontladingen. Het gevolg is productie- en kwaliteitsverlies.

  • Elektrostatische ontlading (ESD) is de plotselinge stroom van elektriciteit tussen twee elektrisch geladen voorwerpen veroorzaakt door contact. Elektrostatische energie kan worden opgebouwd door wrijving en/of inductie bij een luchtvochtigheid lager dan 40%. Elektrostatische ontlading (ESD) leidt tot kwaliteitsverlies en productie uitval.Liever contact met een expert?


Behoud van materiaalkwaliteit

Bij de productie van elektronische apparatuur en producten speelt de luchtvochtigheid een essentiële rol.


Dit komt doordat het productiemateriaal vaak vochtgevoelig is en iedere wijziging in het vochtgehalte hun samenstelling intrinsiek verandert.


Uniforme temperatuur en constante relatieve vochtigheid zijn noodzakelijk om de hoge kwaliteit van de eindproducten te garanderen.


Voordelen voor elektronica productieomgevingen:

  • Efficiëntere productie en minder productverlies
  • Oplossingen voor kleinere en grotere (productie)ruimtes van budget tot high tech premium oplossingen
  • Zeer energiezuinige en onderhoudsarme oplossingen met hygiëne garantie
  • Het minimaliseren van schade door ESD
  • Ook verhuur mogelijkheden voor korte (vanaf 1 week) en lange termijn (3- 10 jaar)
  • Full-service concept met levenslange garantie, waardoor u volledig ontzorgt bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan
  • 24/7 servicedienst met eigen technici

Misschien bent u ook geïnteresseerd in...