Banner luxe woningen

Waarom luchtbevochtiging in villa's, luxe woningen en penthouses?

Het belang van Luchtbevochtiging: Gezondheid, comfort en bescherming voor uw interieur

Luchtbevochtiging (40-60%) vermindert de verspreiding van besmetting door (griep)virussen. Het belang van een gezond en comfortabel binnenklimaat begint bij de juiste luchtvochtigheid (40-60%), iets wat veel mensen niet beseffen. Bij een te lage luchtvochtigheid (<40%) krijgen virussen en bacteriën vrij spel, waardoor ze gemakkelijk kunnen overleven en zich vermenigvuldigen. Recente studies aan de gerenommeerde Yale University in de VS hebben zelfs aangetoond dat een te lage luchtvochtigheid ons afweersysteem tegen ziektes verzwakt en het herstel bemoeilijkt.

Een te lage luchtvochtigheid (<40%) kan leiden tot een onaangenaam gevoel van kou. De steeds hogere gewenste ruimtetemperaturen in moderne villa's resulteren in een lagere luchtvochtigheid, wat niet alleen schadelijk is voor onze gezondheid maar ook leidt tot een gevoel van onbehagen en kou. Dit leidt er vaak toe dat bewoners de ruimtetemperatuur nog verder verhogen, waardoor het probleem verergert. Het openen van ramen of het verhogen van ventilatie biedt hier geen oplossing voor. Alleen met behulp van luchtbevochtigers kan de luchtvochtigheid op het optimale niveau van 40-60% worden gebracht.

Naast de gezondheidsvoordelen beschermt luchtbevochtiging ook uw interieur, kunst en apparatuur. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot scheuren in houten meubels of vloeren, beschadiging van kunstvoorwerpen, versneld verouderen van planten en bloemen, en kwaliteitsverlies bij muziekinstrumenten of apparatuur. Als u uw bezittingen in optimale conditie wilt houden, is een luchtbevochtiger essentieel.

Liever contact met een expert?


Luchtbevochtiging voor uw gezondheid

Met de Condair HumiLife vloeien design en functionaliteit naadloos in elkaar over. Met dit volledig geïntegreerde en altijd direct beschikbare luchtbevochtigingssysteem wordt een optimaal klimaat voor u gecreëerd. Hierdoor bent u beter beschermd tegen virussen, bacteriën en allergieën. 

Bij een lage relatieve vochtigheid drogen slijmvliezen uit en kunnen de trilharen minder makkelijk bewegen. Hierdoor kunnen virussen en ziektekiemen niet meer weggevoerd worden uit het lichaam. 

Stofdeeltjes en pollen in de lucht hebben hebben een directe invloed op allergieën en daarmee onze gezondheid. Huisstof is de meest voorkomende oorzaak van allergische reacties in de vorm van niezen, oogirritatie, astma en andere problemen. U kunt deze symptomen aanzienlijk verminderen met de juiste luchtvochtigheid in huis.

Luchtbevochtiging verhoogt het comfort

Er zweeft meer stof in een gemiddeld “schoon” huis dan u zult vermoeden. De zwevende stofdeeltjes zorgen voor geïrriteerde luchtwegen en ogen en verlagen het comfort gevoel. Wanneer de luchtvochtigheid tussen de 40-60% wordt gehouden zullen stofdeeltjes snel op de grond vallen en voor minder overlast zorgen.

Actieve luchtbevochtiging in uw huis heeft een positieve invloed op de kwaliteit van uw slaap en helpt u de dag goed te beginnen. U slaapt rustiger met een ideaal binnenklimaat in uw slaapkamer - zonder kriebel in uw keel of overmatig snurken.

Luchtbevochtiging beschermt uw interieur

Bij droge lucht kunnen instrumenten vervormen, met als gevolg dat een instrument niet meer behoorlijk kan worden bespeeld. Door het toepassen van luchtbevochtiging kunt u uw instrumenten in topconditie houden.

Voor meubelen en vloeren die van hout zijn gemaakt brengt droge lucht allerlei problemen met zich mee. Het 'werken' van hout is bekend bij veel mensen. Scheuren of wijken van delen van een vloer kan veel kosten met zich mee brengen. Maar ook planten/bloemen verouderen sneller.

Voor kunstwerken kunnen materialen zoals de primer, barrière, verf en beschermende lagen zetten uit of krimpen wanneer de temperatuur of luchtvochtigheid verandert. Deze processen belasten de verfmaterialen en deze kunnen bij langdurige blootstelling aan droge lucht beschadigen.


Voordelen luchtbevochtiging voor kleine gebouwen en luxe woningen:

  • Luchtbevochtiging biedt een optimaal klimaat om u te beschermen tegen virussen, bacteriën en allergieën
  • Lage luchtvochtigheid bevordert de verspreiding van ziektekiemen en droogt slijmvliezen uit, waardoor uw weerstand afneemt
  • Een luchtvochtigheid tussen 40-60% vermindert irritatie aan luchtwegen en ogen door zwevende stofdeeltjes, wat het comfort verhoogt
  • Actieve luchtbevochtiging in huis zorgt voor een betere nachtrust en een aangenamere start van de dag
  • Luchtbevochtiging voorkomt schade aan muziekinstrumenten, meubels en vloeren door droge lucht
  • Kunstwerken blijven in goede conditie doordat luchtbevochtiging schade aan verfmaterialen voorkomt en het 'werken' van materialen minimaliseert

Misschien bent u ook geïnteresseerd in...