Banner luxe woningen

Waarom luchtbevochtiging in villa's, luxe woningen en penthouses?

Luchtbevochtiging (40-60%) reduceert besmetting door (griep)virussen

Veel mensen realiseren zich niet dat een gezond en comfortabel binnenklimaat begint bij de juiste luchtvochtigheid (40-60%). Wanneer de luchtvochtigheid te laag is (<40%) dan hebben virussen en bacteriën vrij spel. Zij kunnen dan gemakkelijk overleven en zich vermenigvuldigen. Het nieuwste onderzoek van de gerenommeerde universiteit van Yale in de USA heeft zelfs aangetoond dat bij een te lage luchtvochtigheid ons afweersysteem tegen ziektes afneemt en zich moeilijk herstelt.

Te lage luchtvochtigheid <40% leidt tot koude en daarmee onbehaaglijke gevoelens.

De steeds hogere gewenste ruimtetemperaturen in onze villa's resulteren in een steeds lagere luchtvochtigheid. Dit is niet alleen slecht voor onze gezondheid, maar leidt ook tot een gevoel van “koude/onbehagen”, waardoor de ruimtetemperatuur door de bewoners nog verder wordt verhoogd. Dit maakt het probleem echter alleen maar erger. Het openen van ramen of meer ventileren biedt, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, hiervoor geen oplossing. Alleen met luchtbevochtigers kan de luchtvochtigheid op het juiste niveau van 40-60% worden gebracht.

Luchtbevochtiging beschermt uw interieur, kunst en apparatuur

Ook ons interieur heeft te lijden onder een lage luchtvochtigheid. Houten meubels of vloeren kunnen gaan scheuren, kunstvoorwerpen worden aangetast, planten/bloemen verouderen sneller en bij muziekinstrumenten of (geluids)apparatuur kan kwaliteitsverlies optreden. Als u deze bezittingen in optimale conditie wilt houden, dan is luchtbevochtiger essentieel.

App bediening


Gezond binnenklimaat

Luchtbevochtiging voor uw gezondheid

Met de Condair HumiLife vloeien design en functionaliteit naadloos in elkaar over. Met dit volledig geïntegreerde en altijd direct beschikbare luchtbevochtigingssysteem wordt een optimaal klimaat voor u gecreëerd. Hierdoor bent u beter beschermd tegen virussen, bacteriën en allergieën. 

Bij een lage relatieve vochtigheid drogen slijmvliezen uit en kunnen de trilharen minder makkelijk bewegen. Hierdoor kunnen virussen en ziektekiemen niet meer weggevoerd worden uit het lichaam. 

Stofdeeltjes en pollen in de lucht hebben hebben een directe invloed op allergieën en daarmee onze gezondheid. Huisstof is de meest voorkomende oorzaak van allergische reacties in de vorm van niezen, oogirritatie, astma en andere problemen. U kunt deze symptomen aanzienlijk verminderen met de juiste luchtvochtigheid in huis.


Luchtbevochtiging verhoogt het comfort

Er zweeft meer stof in een gemiddeld “schoon” huis dan u zult vermoeden. De zwevende stofdeeltjes zorgen voor geïrriteerde luchtwegen en ogen en verlagen het comfort gevoel. Wanneer de luchtvochtigheid tussen de 40-60% wordt gehouden zullen stofdeeltjes snel op de grond vallen en voor minder overlast zorgen.

Actieve luchtbevochtiging in uw huis heeft een positieve invloed op de kwaliteit van uw slaap en helpt u de dag goed te beginnen. U slaapt rustiger met een ideaal binnenklimaat in uw slaapkamer - zonder kriebel in uw keel of overmatig snurken.

Bevorder uw comfort zelfs in uw slaap

Bescherm uw interieur en kostbaarheden!

Luchtbevochtiging beschermt uw interieur

Bij droge lucht kunnen instrumenten vervormen, met als gevolg dat een instrument niet meer behoorlijk kan worden bespeeld. Door het toepassen van luchtbevochtiging kunt u uw instrumenten in topconditie houden.

Voor meubelen en vloeren die van hout zijn gemaakt brengt droge lucht allerlei problemen met zich mee. Het 'werken' van hout is bekend bij veel mensen. Scheuren of wijken van delen van een vloer kan veel kosten met zich mee brengen. Maar ook planten/bloemen verouderen sneller.

Voor kunstwerken kunnen materialen zoals de primer, barrière, verf en beschermende lagen zetten uit of krimpen wanneer de temperatuur of luchtvochtigheid verandert. Deze processen belasten de verfmaterialen en deze kunnen bij langdurige blootstelling aan droge lucht beschadigen.


Wat u nog meer kan interesseren: