Condair DL Header

Condair DL - Adiabatische luchtbevochtiger

De Condair DL is de absolute top als u op zoek bent naar een adiabatische luchtbevochtiger met 100% hygiëne garantie en de laagste operationele kosten.

Onafhankelijke instituten sluiten de kans op besmetting met de Condair DL in zijn geheel uit. Hierdoor is de adiabatische luchtbevochtiger Condair DL als enige adiabatische luchtbevochtiger in de markt veilig toepasbaar in verpleeg- en ziekenhuizen.

Doordat de Condair DL gebruik maakt van een lagedruk pomp en een gepatenteerde naverdampingssectie heeft hij het laagste elektrische - en waterverbruik van alle (adiabatische) luchtbevochtigers. Tevens zijn de operationele kosten van deze luchtbevochtiger de laagste in de markt.

Zijn hygiëne concept zorgt er tevens voor dat hij als enige adiabatische luchtbevochtiger een hygiëne certificaat heeft verkregen. Dit certificaat, uitgegeven door het gerenommeerde SGS Fresenius instituut, garandeert 100% hygiëne zelfs in de zorgsector. Dit in tegenstelling tot de veel verkeerd geïnterpreteerde VDI 6022, die alleen iets zegt over de maatregelen die je moet nemen bij adiabatische bevochtiging. Het unieke concept van de Condair DL maakt deze maatregelen overbodig.


Het unieke hybride adiabatische luchtbevochtigingssysteem

De Condair DL is de opvolger van de Condair DUAL2, het meest succesvolle systeem voor adiabatische luchtbevochtiging. Het systeem heeft zijn hygiënische kwaliteit in de praktijk bewezen en werd door onafhankelijke organisaties getest en bekroond als beste systeem. De hele ontwikkeling van de Condair DL stond in het teken van een zo hoog mogelijke hygiënische veiligheid. Constructieve detailoplossingen werken preventief en voorkomen ongecontroleerde groei van kiemen in het hele luchtbevochtigingssysteem.

Het gepatenteerde HygienePlus®-concept zorgt te allen tijde voor een gezonde lucht en een duurzame hygiëne. De juiste relatieve luchtvochtigheid is van groot belang. Optimale, dus comfortabele en gezonde lucht heeft een temperatuur van 21 à 22 °C en een relatieve vochtigheid tussen 40 en 60%. In de industrie zorgt de juiste relatieve vochtigheid voor optimale condities tijdens een productieproces. Hierdoor wordt het beste resultaat bereikt en is het eindproduct van allerhoogst niveau.


Twee adiabatische methodes intelligent gecombineerd!

De hybride luchtbevochtiger Condair DL bouwt voort op de voordelen van beide bevochtigingsmethodes verneveling en verdamping. Zo ontstaat een duurzame oplossing voor problemen die ontstaan bij gebruik van één van deze technieken.


Met het oog op hygiëne, energie-efficiëntie en rendabiliteit is dit bevochtigingssysteem dan ook eerste keus.

Instelbare ultrafijne verstuivers

Doordat gewerkt wordt met lage druk, is maar een laag pompvermogen benodigd. Hierdoor wordt veel energie bespaard. De ultrafijne verstuivers werken met een druk van 2 tot 10 bar en zijn dus absoluut slijtagevrij.


De sproeier zelf is bevestigd op een flexibele houder die recht of in een hoek van 15° kan worden afgesteld. De sproeikegel van de sproeier kan hierdoor zo worden gericht dat ook in de kritische randzones het bevochtigingswater volledig op de keramische verdampingsplaten terecht komt.

Optimale procestransparantie

Met de Condair Touch Controller heeft u alle apparaten en procesgegevens in één oogopslag. Functionele gegevens kunnen in realtime en via een gedetailleerde datahistorie worden opgeroepen.


Met IoT verbinding kunnen gegevens overgebracht en worden opgeslagen in de Condair Cloud. De DL ondersteunt ook een verscheidenheid aan standaard netwerkprotocollen van gebouwentechnologie, zoals Modbus en BACnet.


Voordelen Condair DL Adiabatische luchtbevochtiger:

  • Luchtbevochtiger capaciteit van 20 tot 1000 kg/h
  • Laagste operationele kosten van de markt
  • Zeer laag elektrisch verbruik (lagedruk pomp)
  • Luchtbevochtiging met 100% hygiëne garantie
  • Zeer kort opname traject (vanaf 600 mm)
  • Zilver ionisatie voor desinfectering van het water


Bekijk ook deze adiabatische luchtbevochtigers: