Condair TurboFogNeo header

DRAABE TurboFogNeo - Luchtbevochtiging / vernevelingssysteem

Het luchtbevochtiging / vernevelingssysteem Draabe TurboFogNeo vindt zijn toepassing in licht industriële omgevingen zoals grafische industrie, electronica productie, farmaceutische industrie, cleanrooms en meer.

De luchtbevochtiger DRAABE TurboFogNeo is ontworpen voor individuele toepassing in verschillende ruimtelijke omstandigheden. In hallen, kleine ruimtes of in omgevingen met dode hoeken.

De flexibele combinatiemogelijkheden van de verschillende capaciteiten zorgen voor een optimaal bevochtigingsklimaat.

Het full-service concept zorgt ervoor dat de hygiëne en de functionaliteit altijd is gegarandeerd. Met de aanvullende check-up service heeft u zelfs tot 10 jaar garantie op de apparatuur. Zo staat u nooit voor onverwachte (onderhouds)kosten.

Bovendien zijn alle componenten van de DRAABE-systemen in overeenstemming met VDI 6022 blad 6 gecertificeerd en voldoen dus aan de huidige stand van de techniek.


Het DRAABE Systeem

DRAABE TurboFogNeo systeem layout

Het luchtbevochtigingssysteem TurboFogNeo is voor maatwerkgebruik in uiteenlopende ruimtesituaties ontwikkeld. De flexibele combinatiemogelijkheden van de verschillende toestelvarianten staan in voor optimale bevochtigingsresultaten en rendabiliteit. Alle watervoerende onderdelen zijn in hoogwaardige edelstaaltechniek uitgevoerd voor een grote waardevastheid en hygiëne. Microfijne verneveling zonder perslucht, stoom of ultrasone. Door aanwending van een frequentiegestuurde hogedrukpulsatie wordt maar zoveel druk opgewekt als voor het vereiste vermogen daadwerkelijk noodzakelijk is. Dit spaart meer energie en kosten.


Flexibele positionering

In tegenstelling tot starre buissystemen worden de afzonderlijke toestellen daar geplaatst waar bevochtigings-
vermogen wordt vereist.


Alle wandtoestellen kunnen horizontaal en verticaal worden gezwenkt.

Digitale regeling

De DRAABE HumSpot regelt en bewaakt de bevochtiging van de verschillende zones (bijv. verschillende ruimten, afdelingen). De eenvoudige menunavigatie en het verlichte kleurendisplay garanderen een groot bedieningscomfort.


Als centraal regelsysteem van het hele luchtbevochtigingsinstallatie bewaakt, controleert en analyseert het DRAABE HumCenter alle bevochtigingszones en de correcte werking van de Pur-container.


Voordelen DRAABE TurboFogNeo Luchtbevochtiging / vernevelingssysteem:

  • Flexibele plaatsing - In tegenstelling tot starre leidingsystemen worden de losse apparaten geplaatst waar bevochtiging nodig is. De wandapparaten kunnen horizontaal en verticaal worden gedraaid.
  • Minimale afmetingen - De afmetingen van de apparaten zijn tot een minimum gereduceerd voor optimale aanpassing aan de ruimtelijke omstandigheden en maken toepassing mogelijk van kleine, energiezuinige ventilatoren.
  • Gecertificeerde hygiëne - DRAABE luchtbevochtigingssystemen kunnen volgens de nieuwe VDI-richtlijn 6022 blad 6 worden gecertificeerd. Het VDI-keurmerk garandeert alle DRAABE-klanten onbeperkt hygiënisch gebruik. Het DGUV testkeurmerk "Optimale luchtbevochtiging" is als systeemcertificaat een voorwaarde voor de succesvolle VDI-certificering van de DRAABE-systemen.


Bekijk ook deze Directe ruimte bevochtigers: