Condair PureHum 1000 Pro - Mobiele luchtbevochtiger en luchtreiniger

Deze mobiele luchtbevochtiger en luchtreiniger is perfect voor ruimtes tot 1000 m3 met een bevochtigingscapaciteit tot 2,6 l/u.

Of het nu in kantoren, woonruimtes, tentoonstellingshallen, archieven of musea is, de Condair PureHum 1000 Pro past zich perfect aan de ruimtesituatie aan. Met zijn moderne maar discrete uitstraling is de mobiele luchtreiniger/luchtbevochtiger zonder problemen in de meest uiteenlopende situaties te gebruiken.

Met een bevochtigingscapaciteit tot 2,6 liter per uur is hij zeer efficiënt en daardoor toepasbaar in ruimtes tot 1000 m³. In overeenstemming met deze prestatie-eis is de keuze van de componenten gemaakt om een optimale balans tussen prestatie en stille werking te verkrijgen.

Door het gebruik van professionele besturing en hoogwaardige componenten kan aan de hoogste eisen worden voldaan. Daartoe behoort uiteraard de niveaucontrole van de watertank met automatische uitschakeling. Bovendien maakt de Condair PureHum 1000 Pro een uiterst nauwkeurige bediening van de luchtbevochtiger mogelijk dankzij het gebruik van een hoogwaardige vochtsensor en de nauwkeurige procentuele aanpassing van de gewenste ingestelde luchtvochtigheid.

Optioneel is er ook een luchtvochtigheidsopnemer verkrijgbaar, wat de nauwkeurigheid van de meting nog verder vergroot, omdat deze op afstand van het apparaat wordt uitgevoerd en dus niet wordt beïnvloed door de werking van de luchtbevochtiger zelf.


Scofield/Sterling diagram:

Sterling diagram

De illustratie toont correlaties die relevant zijn voor comfort en gezondheidsbescherming bij verschillende luchtvochtigheidsniveaus in de ruimte. Het risico van ongewenste micro-organismen en het optreden van specifieke ziektesymptomen zijn minimaal binnen het optimale bereik tussen 40 en 60 % relatieve luchtvochtigheid. Nieuwste onderzoeken bevestigen ook dat de overdracht van virussen via zwevende deeltjes (bijv. door hoesten) aanzienlijk afneemt bij niveaus boven 40 % relatieve luchtvochtigheid.


Bescherming van materialen

Door uitdroging, die ontstaat als gevolg van te droge lucht, lopen waardevolle snaar- en toetsinstrumenten, kostbare cultuurgoederen zoals schilderijen, antiek, beelden, boeken en meubilair zoals parket of meubels permanente, vaak onherstelbare schade op. Door te droge lucht kunnen kleuren, coatings, hout en andere materialen broos worden en barsten.

Bescherming van de gezondheid

Te droge lucht belemmert niet alleen het comfort, maar brengt ook aanzienlijke gezondheidsrisico's met zich mee.


Een gebrek aan luchtvochtigheid bevordert de verspreiding van griepvirussen, het uitbreken van allergische symptomen of vatbaarheid voor verkoudheid.


Voordelen Condair PureHum 1000 Pro Mobiele luchtbevochtiger/luchtreiniger:

  • Lage geluidsemissie dankzij de automatische ventilator met 8 snelheden
  • Programmeerbare ventilatorwerking met timer
  • Eenvoudig onderhoud en service dankzij modulair ontwerp
  • Overzichtelijke bedieningseenheid met touchscreen en aanduiding van vochtigheid en temperatuur
  • Directe wateraansluiting (optioneel)
  • Gebruik met leidingwater of osmosewater mogelijk
  • Energiezuinige werking


Bekijk ook deze mobiele bevochtigers: