Scientias artikel spreekt over studie: Onderzoekers wijzen op rol droge lucht bij verspreiding COVID-19

Steeds meer artikelen verschijnen in het nieuws over de rol van droge lucht bij de verspreiding van het COVID-19 virus. Een nieuw Nederlands onderzoeksteam wijst op de gevaren van droge lucht.

Droge lucht zorgt ervoor dat virusdeeltjes langer in de lucht zweven waardoor deze meer verspreiden en ingeademd kunnen worden.
Het uitdrogen van de slijmvliezen zorgt ervoor dat virussen in ons lichaam gemakkelijker doorgelaten kunnen worden.

Vooral in de winter als de verwarming aangezet wordt, droogt de lucht uit volgens de onderzoekers. Daardoor kan de verspreiding van het coronavirus worden gestimuleerd. 

De onderzoekers raden aan om de vochtigheidsgraad op plekken waar veel mensen zijn – zoals in ziekenhuizen, kantoortuinen of in het openbaar vervoer – tussen de 40 en de 60 procent te houden, zodat virusdeeltjes moeilijker andere mensen kunnen bereiken en besmetten.

Ook zouden autoriteiten de juiste relatieve luchtvochtigheid in toekomstige richtlijnen moeten opnemen, zo wordt er gesteld.

Investeer daarom in Condair luchtbevochtigingssystemen om de relatieve luchtvochtigheid in uw omgeving op peil te houden.

Bron: Scientias.nl-  https://www.scientias.nl/sars-cov-2-verspreidt-zich-binnenshuis-gemakkelijker-bij-een-lage-luchtvochtigheid/

Studie: https://aaqr.org/articles/aaqr-20-06-covid-0302


Terug naar het nieuws overzichtTeken de petitie op 40to60RH.com om ervoor te zorgen dat de WHO regels opstelt voor juiste luchtvochtigheid binnen gebouwen

Klik hier

Waar u misschien ook in geïnteresseerd bent...