Energiebesparing met adiabatische koeling

Bij de berekening van het koeleffect met behulp van adiabatische koeling speelt een groot aantal factoren mee. Factoren als locatie, klimaat, binnen- en buitentemperaturen, relatieve luchtvochtigheid, overtollige warmte vanuit de productie en de huidige ventilatie en luchtuitwisseling komen allemaal aan bod wanneer Condair de optimale oplossing vaststelt die u de grootste energiebesparing oplevert.

 

Hieronder ziet u hoeveel energie we hebben bespaard voor andere bedrijven.

Vraag om een kosteloze energieberekening voor adiabatische koeling

We hebben een aantal unieke tools ontwikkeld voor de energieberekening met behulp van bevochtiging. Bij deze tools worden alle sleutelfactoren meegenomen die van invloed zijn op het binnenklimaat en de lucht in de betrokken faciliteiten. Onze adviseurs voeren een indicatieve berekening uit op basis van uw specifieke faciliteiten om u te laten zien hoeveel u kunt besparen door gebruik te maken van adiabatische koeling. In vergelijking met een traditionele ventilatieoplossing kunt u tot 90% besparen op het energieverbruik dat benodigd is voor koeling.

Condair is de expert in het berekenen van het koeleffect en de besparingen door bevochtiging

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met het berekenen van het koeleffect van een Condair bevochtigingssysteem. We bezoeken u op uw locatie om de ruimte te beoordelen waarvoor u een koeloplossing nodig heeft. Wij verzamelen dan alle informatie die we nodig hebben om een energieberekening te maken als onderdeel van een algemene offerte. We komen vervolgens opnieuw bij u langs om de energieberekening en de potentiële besparingen met behulp van bevochtiging te controleren. Onze energieberekening is voor u eenvoudig te volgen omdat het slechts weinig van uw tijd vraagt en volledig gratis is, zonder enige verplichting.

Naast de financiële voordelen door gebruik te maken van koeling met behulp van bevochtiging, levert een bevochtigingssysteem ook een aantal andere voordelen op zoals bv. een vermindering van de statische elektriciteit en een optimaal binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid. U kunt hier meer lezen over de voordelen van bevochtiging voor uw productieomgeving.

Energiebesparing met adiabatische koeling

Energiebesparing met adiabatische koeling

Projecten met adiabatische koeling: