Energiebesparing met adiabatische koeling

Energiebesparing met adiabatische koeling: Hoe werkt het?

Adiabatische koeling biedt een effectieve manier om kosten te besparen, maar hoe werkt het eigenlijk? Bij het beoordelen van het koelvermogen van adiabatische koeling spelen verschillende factoren een cruciale rol. Denk hierbij aan de locatie, het klimaat, binnen- en buitentemperaturen, relatieve luchtvochtigheid, warmteafgifte van productieprocessen en de huidige ventilatie en luchtstromen. Bij Condair worden al deze factoren zorgvuldig geanalyseerd om de optimale oplossing te bepalen die de grootste energiebesparing oplevert.

Naast de financiële voordelen die adiabatische koeling met zich meebrengt, biedt het ook andere voordelen. Zo kan een bevochtigingssysteem helpen bij het verminderen van statische elektriciteit en het handhaven van een optimaal binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid. Door te kiezen voor adiabatische koeling met Condair profiteert u niet alleen van kostenbesparingen, maar ook van een comfortabelere en gezondere werkomgeving.Liever contact met een expert?


Vraag om een kosteloze energieberekening voor adiabatische koeling

We hebben een aantal unieke tools ontwikkeld voor de energieberekening met behulp van bevochtiging. Bij deze tools worden alle sleutelfactoren meegenomen die van invloed zijn op het binnenklimaat en de lucht in de betrokken faciliteiten. Onze adviseurs voeren een indicatieve berekening uit op basis van uw specifieke faciliteiten om u te laten zien hoeveel u kunt besparen door gebruik te maken van adiabatische koeling. In vergelijking met een traditionele ventilatieoplossing kunt u tot 90% besparen op het energieverbruik dat benodigd is voor koeling.

Condair is de expert in het berekenen van het koeleffect en de besparingen door bevochtiging

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met het berekenen van het koeleffect van een Condair bevochtigingssysteem. We bezoeken u op uw locatie om de ruimte te beoordelen waarvoor u een koeloplossing nodig heeft. Wij verzamelen dan alle informatie die we nodig hebben om een energieberekening te maken als onderdeel van een algemene offerte. We komen vervolgens opnieuw bij u langs om de energieberekening en de potentiële besparingen met behulp van bevochtiging te controleren. Onze energieberekening is voor u eenvoudig te volgen omdat het slechts weinig van uw tijd vraagt en volledig gratis is, zonder enige verplichting.


Voordelen van adiabatische koeling:

  • Lagere energiekosten in vergelijking met elektrische koeling
  • Korte terugverdientijd (1 tot 2 jaar)
  • Maakt gebruik van de aanwezige (rest)warmte voor het adiabatisch koeleffect
  • Minimaal onderhoud
  • Duurzaam, zeer lage CO2 footprint

Misschien bent u ook geïnteresseerd in...