Verwijder overtollige warmte met adiabatische koeling

In productieomgevingen waar overtollige warmte ontstaat kan adiabatische koeling een flinke energiebesparing opleveren.

In productieomgevingen waar overtollige warmte vrijkomt, kan adiabatische koeling aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Deze besparingen zijn vaak zo aanzienlijk dat de terugverdientijd van een Condair bevochtigingssysteem minder dan twee jaar bedraagt

Bij productieprocessen ontstaat vaak overtollige warmte en droge lucht als gevolg van de warmteafgifte van machines en producten. In de meeste gevallen wordt deze warmte via ventilatie afgevoerd, wat resulteert in droge lucht, een ongunstig binnenklimaat en een hoog energieverbruik.

Door gebruik te maken van adiabatische koeling kunt u besparen op uw verwarmingskosten. Veel warmteproducerende industrieën ventileren overmatig om de warmte van machines af te voeren. Dit leidt ertoe dat in de winter de ingevoerde lucht via het ventilatiesysteem moet worden verwarmd om te voorkomen dat koude lucht rechtstreeks op mensen wordt geblazen, wat veel energie kost. Door te kiezen voor adiabatische koeling kan de ventilatiehoeveelheid soms worden teruggebracht van 10 tot 12 keer per uur naar slechts 2 keer per uur, wat aanzienlijke energiebesparingen oplevert.Liever contact met een expert?


Koelen met waterverdamping in de industrie

Wij creëren in een aantal sectoren energiebesparende oplossingen door gebruik te maken van verdampingskoeling. Onze klanten zijn met name actief in de elektronica-, kunststof-, verpakkings-, druk-, metaal-, textiel-, levensmiddelen- en houtindustrie. Ook al is deze koelmethode nog relatief nieuw, er bestaat er een groot potentieel. Wij hebben jarenlange goede ervaring met bevochtigingsoplossingen voor de industrie en bevochtiging als koelconcept wordt steeds meer toegepast.

Adiabatische koeling als nieuw koelconcept

We leveren normaal koel- en bevochtigingssystemen voor gebruik binnen maar we hebben ook 's werelds grootste koelfaciliteit buiten geleverd op de gebedslocatie in Medina, Saoedi-Arabië. Onze koel- en bevochtigingsinstallatie is opgebouwd in speciaal ontworpen kappen waardoor de temperatuur in het gebied met max. 10 °C wordt verlaagd.


Voordelen van adiabatische koeling:

  • Lagere energiekosten in vergelijking met elektrische koeling
  • Korte terugverdientijd (1 tot 2 jaar)
  • Maakt gebruik van de aanwezige (rest)warmte voor het adiabatisch koeleffect
  • Minimaal onderhoud
  • Duurzaam, zeer lage CO2 footprint

Misschien bent u ook geïnteresseerd in...