Condair ESCO - Stoomverdeelklep

De luchtbevochtiger Condair Esco is de zuinigste stoomverdeelklep voor toepassing in een stoomnet.

Als enige stoomnet bevochtiger in de markt, warmt hij de lucht in de LBK niet op als hij stand-by staat. Dit kan aanzienlijk schelen in het energiegebruik van de stoominstallatie.

De Condair Esco voldoet aan uw specifieke eisen. Hierdoor kan de bevochtiger snel worden geïnstalleerd. De korte onderbreking in de werking van het ventilatiesysteem die tijdens de installatie nodig is, zal onopgemerkt blijven.

De slijtvaste keramische schijf zorgt ervoor dat de stoomverdeelklep over de jaren 100% lekvrij blijft. Gebruikers, aannemers en planners vertrouwen al jaren op de Condair Esco en de ontwikkelaars bij Condair werken onvermoeibaar verder aan de verbetering van de technologie. U geniet hierdoor van zowel jarenlange ervaring als de laatste wetenschappelijke inzichten.


Zo individueel als uw toepassing

Condair ESCO stoomverdeelklep

De Condair Esco is leverbaar in een groot aantal ontwerpen met verschillende aandrijvingen, afhankelijk van de bestaande installatie. Het systeem is leverbaar in een niet-corrosieve RVS (AISI 304 kwaliteit) versie of met een gegoten ronde behuizing.

Standaard eigenschappen zijn een elektrische rotatieaandrijving en een veiligheidsuitschakeling, een pneumatische aandrijving is op aanvraag leverbaar.


Stoomafgifte op maat

Het keramische draaischijfventiel is een van de meest betrouwbare in zijn soort. Het kan gelijkmatig van 0 tot 100% worden geopend en is gesloten volledig lekvrij. Dat betekent dat er geen stoom in de bevochtigingszone terecht kan komen wanneer het systeem is uitgeschakeld, de vorming van condensaat wordt voorkomen en de bevochtiging is schoon en op lange termijn efficiënt.

Effectief voorkomen van condensatie

De stoom loopt over een aantal omwegen van het aanvoerpunt naar de verdeelpijp. Stoom en condensaat worden in deze stoomontspanningszone gescheiden en het water wordt automatisch uit de aansluitunit afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat er alleen droge stoom wordt verdeeld.


Voordelen Condair ESCO Stoomverdeelklep:

  • Luchtbevochtiger capaciteit van 1,5 tot 1000 kg/h
  • Het zuinigste stoomverdeelsysteem in de markt
  • Bevochtiger 100% stoomdicht, geen lekverliezen
  • Stand-by geen opwarming in het luchtkanaal
  • Ieder systeem specifiek op uw specificaties geproduceerd
  • Luchtbevochtiger regelbaar van 0 tot 100%
  • Droge stoom, geen condensafzetting in kanaal
  • Leverbaar in RVS voor bijvoorbeeld voedingsmiddelen industrie
  • Eenvoudige montage, wordt samengebouwd geleverd


Bekijk ook deze stoombevochtigers: