Condair DL installatie Westwing Tower Roeselare

Bij de installatie van Westwing Roeselare, een innovatief nieuw kantoorgebouw dat voldoet aan de nieuwste BREEAM-normen, is een hoogwaardig Condair DL luchtbevochtigingssysteem geïnstalleerd.

Condair, in samenwerking met ingenieursbureau B2Ai en installatiebedrijf SIX Izegem, heeft hierbij de luchtbevochtigingsinstallatie geleverd. Deze installatie omvat adiabatische luchtbevochtiging, osmoseapparatuur en een waterontharder, allemaal geleverd door Condair.


Bekijk onze YouTube video over de installatie bij Westwing Tower Roeselare:

Tegen legionella verspreiding en kosteneffectief

Adiabatische bevochtiging, zoals toegepast in dit project, is cruciaal vanwege de minimalisatie van legionellaverspreiding. Condair werd gekozen vanwege hun expertise in het bieden van ideale oplossingen voor dit probleem. Het luchtbevochtigingssysteem van Condair is niet alleen energiezuinig, maar ook kosteneffectief in exploitatie.

Het systeem, momenteel in gebruik genomen, is ontworpen voor vier luchtventilatiegroepen en maakt gebruik van adiabatische bevochtigingstechnologie. Dit proces gebruikt de warmte in de lucht om vocht te verdampen, waardoor een efficiënte vochtregulatie wordt bereikt.

Condair DL installatie

Het Condair DL-type luchtbevochtiger is een hybride systeem, dat zowel verneveling als verdamping gebruikt voor optimale regeling en luchtveiligheid. Dit systeem is specifiek ontworpen om legionellabesmetting te voorkomen, dankzij het gebruik van zilverionisatie voor desinfectie, zowel in het water als in het luchtsysteem van de installatie.

Deze geavanceerde technologie maakt de installatie 100% hygiënisch en biedt een hoog niveau van veiligheid. Momenteel is Condair de enige aanbieder op de markt van een dergelijk systeem.

Het vermogen om legionella volledig te voorkomen is van cruciaal belang bij adiabatische bevochtiging, in tegenstelling tot traditionele stoomsystemen. Dit benadrukt de innovatie en vooruitgang die Westwing Roeselare heeft bereikt met deze state-of-the-art luchtbevochtigingsinstallatie.Bekijk ook deze pagina's: