Professor spreekt over lucht vochtig houden in de winter.

In het HLN spreekt Professor Lode Godderis (KU Leuven) over het belang van luchtbevochtiging in de droge winter periode. Professor Lodde Godderis is hoogleraar Omgeving en Gezondheid.

De professor spreekt over dat wanneer de luchtvochtigheid toeneemt, speekseldruppels verzwaren en daardoor sneller naar beneden.
Druppels worden geproduceerd door praten en niezen. Wanneer de druppels sneller afdalen geraakt het virus minder ver.

Ook wordt er aangegeven dat de verwarming de binnenlucht sterk uitdroogt, waardoor de kans op besmetting via aerosolen toeneemt. Aerosolen kunnen in droge lucht verder zweven met alle risico's die er op volgen.

Conclusie is dan ook dat luchtbevochtigers plaatsen zal helpen om dit soort problemen te voorkomen. Lees meer op de website van HLN.

Bron: HLN.be -  https://www.hln.be/wetenschap/waarom-je-de-lucht-in-huis-deze-winter-vochtig-moet-houden-het-virus-raakt-zo-minder-ver~ae952734/


Terug naar het nieuws overzicht


Condair RS elektrische stoomlucht bevochtiger

De Condair RS worden wederom nieuwe maatstaven gezet. Deze elektrische weerstandbevochtiger is voorzien van de nieuwste communicatie standaarden en bedieningsmogelijkheden en zijn verbeterde kalkmanagement systeem zorgt voor nog langere onderhoudsintervallen.

Teken de petitie op 40to60RH.com om ervoor te zorgen dat de WHO regels opstelt voor juiste luchtvochtigheid binnen gebouwen

Klik hier

Waar u misschien ook in geïnteresseerd bent...